Cum sa faci ciorapi pentru Sf. Nicolae sau Craciun

easy stocking tutorial
Inca o moda imprumutata de la americani este cea a ciorapeilor in stil cizma de Mos Craciun, in care se indeasa cadourile iarna. Acestia pot fi folositi de Sfantul Nicolae, insa pot fi si asezati sub brad sau atarnati de semineu in decembrie, in asteptarea Mosului. eGhidul de mai jos va invata cum sa realizati singuri acesti ciorapei haiosi.

Metoda este simpla, iar dupa ce faceti primul ciorap, vi se va parea floare la ureche sa mai faceti 2-3.

Pentru inceput, veti avea nevoie de material. Modelul este la alegerea voastra: puteti opta pentru un material rosu, simplu, sau pentru un model cu buline. Sau poate un model verde, pentru un ciorap de spiridus.

Decupati dintr-un carton o forma de ciorap de marimea dorita, asezati-o pe materialul pus in doua si prindeti cu bolduri. Apoi luati foarfecele si decupati modelul.

Pentru ca si interiorul sa arate dragut, procedati la fel cu inca o bucata de material la alegere. Vor rezulta 4 bucati decupate in forma de cizma, cate doua pentru fiecare material.

Asezati bucatile paralel, ca in imaginea de mai sus, si prindeti cu ata intr-un colt mic, asa cum arata sagetile din imaginea de mai jos.

Intoarceti pe dos bucatile si suprapuneti-le. Coaseti pe margini lasand o bucata libera pe materialul care ales pentru dosul ciorapului pentru a putea intoarce apoi ciorapul pe fata (atentie la sagetile din imagine).

Incercati sa coaseti cat mai aproape de margine.

Intoarceti pe fata prin spatiul lasat necusut si coaseti si aceasta parte.

Nu va ramane decat sa indesati partea de dos in materialul ales pentru partea din fata a ciorapului.

Recommend to a friend