Cum sa faci un ursulet dintr-o simpla manusa

creative-diy-ideas-5-1

 

Noua ni se intampla tot timpul sa ratacim cate o manusa iarna, iar cand ramanem cu una singura, nu prea stim ce sa facem cu ea. Sau nu prea stiam, pana sa descoperim incredibila sa utilitate. Asa cum spuneau sculptorii despre bucatile de marmura ca “sunt statui ce asteapta sa fie descoperite” de mainile lor, asa putem spune si noi despre o simpla manusa ca este ursuletul care asteapta sa ii dai viata :) Copiii se vor bucura cu siguranta!

Materiale necesare:

 

- ata ( de culoarea manusii ar fi excelent)

- material pentru indesat inauntrul manusii (vata)

- un nasture de culoare inchisa, preferabil din lemn
- un tub flexibil de plastic sau o sarma groasa, care sa nu iasa prin material (pentru a intari coada si picioarele)

- o manusa

- foarfece

- marker negru

 

 

1. Trasati linii pe manusa ca in imaginea de mai jos, pentru a delimita partile de care aveti nevoie pentru ursulet.

2. Coaseti fiecare parte (conform liniilor intrerupte din imaginea de mai sus), apoi intoarceti bucatile pe fata si indesati vata in fiecare dintre ele, cu exceptia urechilor. In picioare si in coada trebuie sa introduceti bucatile de sarba sau tubul din plastic flexibil, in forma de U, apoi sa indesati vata.

3. Coaseti fiecare bucata cu ac si ata, lasand o gaura mica prin care sa indesati, apoi, materialul cusut inauntru, apoi coaseti si spatiul lasat de gaura.

4. Coaseti in spatele capului in urmatoarea ordine: mai intai A�din laterale, dreapta-stanga, apoi aduceti partea de jos inspre mijloc, si, in cele din urma, aduceti partea de sus peste si coaseti doar partea de jos, lasand lateralele libere.

5. Strangeti urechile pentru a forma o adancitura in partea din fata si introduceti-le in partea din spate a capului, prin lateralele ramase necusute (vezi mai sus), apoi coaseti tot.

6. Coaseti nasturele pe post de nas si desenati ochii cu markerul negru. Indoiti usor sarma/tubul flexibil din picioare si coada.

Recommend to a friend