Cum sa faci pachetele de primavara

pachetele-de-primavara-560x420
Pentru cei care au gustat macar o data dintr-un pachetel de primavara, gustul acestuia trebuie sa fi ramas in memorie ca unul special. Pachetelele de primavara se pot adapta, astfel incat sa le preparati in propria bucatarie.
Incercati!

Aveti nevoie de:

(pt. 16 bucati)
4 foi de placinta
aproximativ 400 de grame de varza alba, tocata
1 morcov ras
1 ligurita rasa de sare, piper dupa gust
1 lingurita de ulei de susan (optional)
ulei pentru prajit
pentru servit, un sos soia light + sos de rosii + sos iute
Cum procedati:
1. Varza tocata cat de fin se pricepe fiecare sau cata rabdare are, morcovul  ras pe razatoarea mare, sare, piper si un strop de ulei de susan se amesteca bine.
2. Se ia cate o foaie de placinta din pachet si se pune pe un prosop de bucatarie. (Atentie, e esential sa nu fie foile uscate, asa ca acoperiti bine foile din pachet pentru ca se usuca repede in contact cu aerul.) Se taie foaia de placinta in 4.
3. Cu o pensula fina, se dau cu apa foile pe toata suprafata.
4. Se aseaza cate putina varza pe fiecare bucata.
5. Se pliaza marginile foii catre interior si se da din nou cu apa, asa incat sa faca priza cand se va rula pachetelul.
6. Se ruleaza:
7. Se incinge ulei pentru prajit (de floarea soarelui sau de rapita) din abundenta intr-o tigaie si se prajesc pachetelele pe rand, atatea cate incap deodata.
8. Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.
Pentru sos amestecati sos soia light cu sos de rosii si un strop de sos iute. Serviti pachetelele fierbinti (prima poza) alaturi de sos. Bune!
Recommend to a friend