Ganache e de fapt o combinație de frișcă cu ciocolată amăruie. O cremă foarte folosită la prăjituri, extrem de gustoasă și simplu de preparat.
Ingrediente:
-Ciocolată neagră/amăruie , 250 g (procent de cacao minim 55%)
– Smântână dulce 32% (găsiți la Dorna/Milli) 200 ml
– Unt, 50 g, moale, la temperatura camerei
Cum procedați:
- Într-un bol rupeți ciocolată bucățele, adăugați untul moale.
- Frișca / smântână dulce o turnați într-o cratiță și puneți pe foc până începe să fiarbă.
- O turnați peste cicolată și unt.
- Amestecați ușor cu lingura și o lăsați în pace 7-10 minute.
- După acest timp luați un țel și începeți să amestecați cu mișcări circulare în cremă. Veți observa cum pe parcurs devine tot mai uniformă și densă.
- Cam așa ar trebui să fie gata de pus la rece
Trebuie să se răcească bine câteva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.
Apoi e gata de folosit!