Cum sa faceti ganache (crema de ciocolata)

ganache

Ganache e de fapt o combinatie de frisca cu ciocolata amaruie. O crema foarte folosita la prajituri, extrem de gustoasa si simplu de preparat.
Aveti nevoie de:

- Ciocolata neagra/amaruie , 250 g (procent de cacao minim 55%)

- Smantana dulce 32% (gasiti la Dorna/Milli) 200 ml
– Unt, 50 g, moale, la temperatura camerei

Cum procedati:

1. Intr-un bol rupeti ciocolata bucatele, adaugati untul moale.

2.Frisca / smantana dulce o turnati intr-o cratita si puneti pe foc pana incepe sa fiarba.

3. O turnati peste cicolata si unt.

4. Amestecati usor cu lingura si o lasati in pace 7-10 minute.

5. Dupa acest timp luati un tel si incepeti sa amestecati cu miscari circulare in crema. Veti observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.

6. Cam asa ar trebui sa fie gata

de pus la rece.

Trebuie sa se raceasca bine cateva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.

Apoi e gata de folosit!

 

Recommend to a friend