Cum sa faceti un ou de ciocolata

ou

Inca un eGhid cu dedicatie pentru sarbatorile de Paste, desi il puteti pune in practica ori de cate ori doriti sa le faceti o surpriza copilasilor.

Iata cum puteti face voi insiva un ou de ciocolata.

Aveti nevoie de:

- oua

- ciocolata

- un ibric si un castron, pentru topirea ciocolatei

- o ustensila cu care sa gauriti ouale

- o punga

Cum procedati:

1. Gauriti usor ouale la baza si goliti continutul, clatiti cu apa.

2. Faramitati ciocolata si puneti-o la topit. Asezati-o intr-un castron pe care il puneti peste un ibric cu apa, ca sa se topeasca deasupra aburilor sau in apa calda (bain marie). Nu puneti direct ciocolata la topit pe foc.

3. Puneti ciocolata topita intr-o punga pe care o gauriti intr-un colt (puteti incerca si cu o seringa). Umpleti ouale cu ciocolata.

4. Acum goliti ciocolata din ou. Va ramane doar stratul de pe peretii cojii.

5. Daca doriti, umpleti oul cu ciocolata alba.

6. Asteptati sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata, apoi decojiti usor.

 

Recommend to a friend