Cum sa faci aripioare ca la KFC

phpThumb_generated_thumbnailjpg (5)

Pentru aceia dintre voi care se lasa prada mancarurilor nesanatoase, dar extrem de apetisante, precum celebrele aripioare de la KFC, furnizam un eGhid de preparare in casa a specialitatilor pentru care atat de multi oameni calca pragul faimosului fast food. Evident ca nu avem reteta originala, dar va asiguram ca propunerea de mai jos reproduce, in proportie de 99%, gustul si aspectul pe care le apreciati asa de tare. Tot pe eghiduri.ro puteti gasi si reteta unui sos de usturoi a la KFC, cu

care sa completati aceasta reteta. Aveti nevoie de: 12 aripioare (aprox 800 gr) 1 ou 250 ml lapte 1 cana faina 3 lingurite chili pudra (gasiti la raionul de condimente din hipermarket) 1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat 1 lingurita vegeta 1 1/2 lingurita sare Pasii sunt urmatorii:

  1. Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca.
  2. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
  3. Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
  4. Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
  5. In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
  6. Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea. Uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit; ca sa-l verificati presarati putina faina in el si cand a sfarait puternic inseamna ca e ok
  7. Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

Recommend to a friend