Cum sa faci banane prajite

IMG_4997

Reteta este una chinezeasca si se face foarte rapid si usor.

Aveti nevoie de:

4 banane ferme -decojite si taiate pe lung, in bucati
100 de gr. faina
1 lingura de zahar
1 lingurita praf de copt
1 ou
100 de ml lapte
scortisoara
1 lingura nuca de cocos rasa
coaja de la o lamaie sau esenta
1 strop esenta rom

Optional, puteti folosi inghetata si caramel.

Cum procedati:

1. Faceti un aluat din faina, praf de copt, ou, zahar, scortisoara, nuca de cocos, esenta de vanilie si lapte. Daca este prea vascoasa compozitia mai adaugati lapte.
2. Apoi lasati cateva minute aluatul sa faca “bulbuci”.

3. Bananele se trec prin compozitia obtinuta si se prajesc in ulei incins si pe o parte si pe alta. Pentru a elimina excesul de ulei, puneti-le pe un servet care sa-l absoarba.

Recommend to a friend