Cum să faci clătite aperitiv

0
181

Dacă vă place să faceți clătite, vă dăm o idee de preparare a acestora într-un mod mai puțin clasic.

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 400 g carne tocată
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ouă

Pentru sosul de brânză :

  • 100 g faină
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g brânză cedar
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper

Pentru clătite:

  • 500 g făină
  • 1 l lapte
  • 3 ouă
  • sare

Cum procedați:

  1. Amesteci laptele cu făină și ouăle, adaugi un praf de sare și bați bine, să se omogenizeze compoziția.
  2. Faci clătite din această compoziție.
  3. Amesteci carnea cu usturoiul zdrobit, ouăle, sare și piper, după gust.
  4. Pentru sosul de brânză încălzești untul la foc mic, adaugi făina și lași până se aurește. Torni laptele amestecând continuu și lași pe foc mic până se leagă sosul. Adaugi brânză rasă, condimentezi cu sare și piper, sotezi ciupercile curățate și tăiate felii și le adaugi în sos.
  5. Umpli clătitele cu amestecul de carne și le rulezi.
  6. Le așezi într-o tavă unsă cu unt, torni sosul de brânză peste ele și le bagi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, circa 20 de minute.
  7. Le servești asezonate cu ceapă verde și ardei gras roșu tocate mărunt.