Cum sa faci o cutie pentru pliculete de ceai

diy-easy-kitchen-project

In sezonul rece, ceaiul este la ordinea zilei, iar daca mai si consumati aceasta distinsa licoare intr-o rutina tipic englezeasca, aveti, cu siguranta, mai multe tipuri de ceai acasa, in tot felul de cutii care ocupa spatiul din mobila de bucatarie.

Ce-ati spune daca v-ati organiza putin si ati mai elibera din spatiu?

Va propunem realizarea unei cutii speciale de pastrare a pliculetelor de ceai, in care aromele diferite sa aiba dreptul, fiecare, la propriul locsor.

In plus, cand veti avea musafiri, veti putea pune pe masa aceasta frumoasa cutie realizata chiar de voi, iar invitatii isi vor putea alege singuri aromele dorite, fara sa fie nevoie sa mutati un intreg sertar pe masa din sufragerie.

Aveti nevoie de:

- O cutie mai mare de tabla, de la biscuiti sau bomboane. Poate fi patrata sau rotunda, forma nu conteaza

-Vopsea si lac

- Lipci

- Hartie colorata/simpla

- Carton

- O rigla

- O pensula

- Foarfece

1. Spalati si stergeti bine cutia, apoi aplicati mai multe straturi de vopsea. La final aplicati un strat de lac pentru protectie.

2. Masurati interiorul cutiei si decupati 3 benzi de carton. Inveliti-le in hartie si lipiti, apoi introduceti-le in cutie la fel ca in imaginea de mai jos, formand mai multe partitii. Va fi nevoie sa faceti 2 taieturi intr-una din bucatile de carton, impartind-o in 3 bucati egale, apoi cate o taietura in mijlocul celorlalte doua, pentru a le imbina.

 

3. Daca doriti, puteti aplica pe capacul cutiei hartiei decupata in anumite forme, pentru design.

Recommend to a friend