Cum sa faci maioneza de post

images (1)

Daca tineti post, salatele sunt vitale. Insa veti duce, probabil, lipsa dressingului cu maioneza. Ganditi-va cum ar fi sa mancati o salata boeuf in plin post, cu maioneza. Se poate, trebuie numai sa aflati cum se prepara totul fara oua.

Aveti nevoie de:

- 1 lingura faina
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 150 ml. apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite mustar

Mod de preparare:

1. Se rumeneste putin faina intr-o cratita uscata, amestecand continuu.

2. Se adauga uleiul, sarea, piperul, si apa si se amesteca totul foarte bine. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani (daca va iese prea vartos, mai adaugati un pic de apa)

3. Se fierbe sosul, amestecand, pe foc mic, cca. 3-5 minute.

4. Cand consideram ca este gata, se ia de pe foc si in el fierbinte se picura zeama de lamaie si mustarul.

5. Dupa ce s-a racit, este gata de pus in salate.

Recommend to a friend