Cum sa faci unul dintre cele mai delicioase deserturi: macaroons de cocos

305428-medium

Macaroons  sunt prajiturele formate din doua jumatati de sfera unite cu crema la mijloc, ce se pot prepara cu o multitudine de arome si intr-o multime de culori. Cele cu nuca de cocos sunt, insa, niste prajiturele care seamana cu un arici, care fac o crusta apetisanta la exterior, insa isi pastreaza miezul moale. Le-am descoperit in Belgia, unde pot fi achizitionate chiar din supermarket. Din pacate, la noi nu exista un asemenea cult al dulciurilor precum in alte tari, asa ca sunt slabe sanse sa gasiti pe undeva macaroons cu cocos. Cel mai bine e sa invatati sa le faceti chiar voi, pentru ca nu necesita prea mari cunostinte in ale bucataritului.

Pentru  30 de bucati aveti nevoie de:

3 albusuri mari
1/2 canita zahar
1/4 lingurita sare
500 g  nuca de cocos

Incalziti cuptorul la 180 C.
Ungeti o tava cu ulei sau folositi o tava de teflon, neaderenta.
Intr-un bol bateti spuma tare cele 3 albusuri, apoi adaugati zaharul si bateti in continuare. Asaugati si sarea si la sfarsit nuca de cocos.
Puneti cate o lingura pe tava pregatita si dati la cuptor.

Coaceti cam 25, 30 de minute, pana devin aurii.

 

Recommend to a friend