Cum să petreci o zi în Praga

11

Dacă aveţi la dispoziţie numai o zi pentru minunata capitală a Cehiei, vă ajutăm, prin intermediul acestui eGhid, să alegeţi locurile pe care le veţi explora în scurta voastră vizită.

Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală și are aproape 1,67 milioane de locuitoriMulţi turişti care au vizitat Praga îl consideră unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume.

Iată câteva sfaturi:

1. Concentraţi-vă pe Hradčany şi pe Malá Strana, terminându-vă plimbarea în Oraşul Vechi.

2. Când ajungeţi în Complexul Castelului Praga, vizitaţi Catedrala gotică Sf. Vit (foto jos) şi Bazilica Sf. Gheorghe, şi treceţi pe la căsuţele pitoreşti din Zlatá ulička (Străduţa de aur).

3. Coborâţi  în Malá Strana, unde veţi descoperi vechile case burgheze şi cupola de aramă a bisericii baroce Sf. Nicolae.

4. Traversarea Podului Carol vă poate lua exact cât timp vă face plăcere; dacă sunteţi amator de tarabe cu suveniruri, interpreţi, artişti, muzicieni, sau doar de panorame frumoase asupra oraşului, vă va plăcea să zăboviţi puţin.

5. Dacă vreţi să simţiţi şi mai mult atmosfera romantică a oraşului, vă puteţi îmbarca pentru Croaziera veneţiană. În timpul acestei scurte croaziere cu barca (aproximativ 40 de minute) veţi avea şansa să admiraţi nestematele arhitecturii pragheze de pe râul Vltava. Cheiul de pornire se află chiar sub podul Carol, accesibil  din Čertovka, insula Kampa. Ajuns de partea cealaltă a podului, mergeţi de-a lungul râului şi poposiţi la faimoasa Café Slavia, pe cheiul Smetanovo, unde puteţi bea o cafea în timp ce vă bucuraţi de priveliştea de peste râu şi de până la castel din partea cealaltă.

6. Continuaţi plimbarea în Piaţa Oraşului Vechi pentru a vedea Ceasul astronomic şi spectacolul „defilării Apostolilor” când bate ora. De acolo continuaţi-vă periplul spre strada Celetná unde veţi putea vedea destul de multe case cu relevanţă arhitecturală şi istorică, cum ar fi Trei regi, Leul alb, Soarele negru şi Madona neagră. Cea mai interesantă, care merită vizitată, este Casa Madonei negre (foto jos), care datează din 1912 şi găzduieşte o ramură a Muzeului Ceh de Arte Frumoase cu o expoziţie permanentă de cubism ceh. Strada Celetná duce la Turnul de pulbere. Lângă turn se găseşte Casa municipală. Aceasta este cea mai importantă clădire Art Nouveau din Praga, construită între 1906 şi 1912. Acesta este un loc important de vizitat pentru turiştii atraşi de ornamentele aurite, vitraliile, sculpturile şi obişnuitele concerte şi expoziţii Art Nouveau.

Nu uitaţi că cele mai frumoase ore într-un oraş străin vor fi mereu cele petrecute pe stradă, unde faceţi cunoştinţă cu adevărata atmosferă a unui loc, cu oamenii şi cu aerul său.

 

Recommend to a friend