Cum sa petreci o zi la Roma

Rome

Dacă ajungi în Roma şi n-ai decât o zi sau două la dispoziţie pentru a vizita, iata un eGhid pentru o vizită-expres în oraşul celor 7 coline!

Bineînţeles că un oraş precum Roma poate să îţi ia şi un an pentru a fi descoperit. Însă nu toţi avem şansa de a petrece atâta timp acolo. Află ce nu trebuie sa ratezi în capitala Italiei dacă eşti în trecere sau ai la dispoziţie foarte puţin timp.

1. În primul rând, te avertizăm că dacă mergi într-o luni, pierzi mult, deoarece muzeele sunt închise. Aşa că ai grijă cum îţi programezi vizita!

2. Dacă stai mai mult, adică măcar 3 zile, e indicat să îţi cumperi un Roma Pass, care îţi oferă reduceri la muzee şi alte obiective turistice, cât şi transport pe toate liniile în comun.

3. Mergi cu metroul! Taxiurile sunt scumpe, iar metroul te ajută să ajungi rapid în principalele puncte de atracţie.

Ce nu trebuie să ratezi:

4. Forumul şi Colloseumul. Dacă tot ai ajuns acolo, esti aproape şi de palatul Vittorio Emanuele 2, care este foarte aproape, Fontana di Trevi si Piazza di Spagna.

Collosseum

5. Evident, Vaticanul – muzeele Vaticanului si Catedrala San Pietro.

6. Daca ai doua zile, sau una si jumatate, foloseste una pentru Forum, Colloseum, Vittorio Emmanuele, Fontana di Trevi si Piazza di Spagna. Rezerv-o pe cea de-a doua pentru Vatican si Castelul Sant Angelo, care este aproape de cel dintai.

 

Vatican – San Pietro

Sant’ Angelo

7. Cum doua zile includ si o noapte, seara o puteti petrece excelent in cartierul Trastevere, unde sunt stradute inguste pline de cafenele si verdeata. Timpul pare sa stea in loc, iar locul musteste de viata.

8. Incercati o pizza vera. Nu trebuie sa mancati la un restaurant scump, sunt o multime de pizzerie tip fast food care servesc felii de pizza la preturi decente, si puteti alege mai multe variante. In loc de o pizza intreaga, mai bine mai multe felii cu ingrediente diferite. Italienii folosesc, de regula, 3 ingrediente pentru o pizza.

 

Recommend to a friend